Welkom bij de virtuele variant van ons bedrijf: Scharpff Consultancy op het internet...

Nieuws

Windows 10
Nieuwe Officebundels
E-boeken bij Bookboon.com
Train@work

 

 

Klik hier om alle nieuwtjes te lezen...
Nederlandse Vereniging van Registerinformatici

Scharpff Consultancy is aangesloten bij
Wizard Network


U hoort nu een bluegrass traditional...© 1990-2021  Scharpff Consultancy
Loethe 15 w NL-2381 BL Zoeterwoude
tel: +31 (0)71 888 0 888 w mob: +31 (0)6 54 693 755

Bijgewerkt: januari 2021 w Vragen en suggesties m.b.t. deze site: webmaster@scharpff.nl

Tarieven

 


Nieuwtjes

Windows 10
Windows 10: de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, wordt up-to-date gehouden - in publicaties van de softwarereus wordt het wel Windows-as-a-Service genoemd - maar daardoor verandert het besturingsprogramma zo nu en dan op sommige punten. Dat maakt het soms wel wat verwarrend. Wilt u er weer alles over weten of het systeem zelf 'in de vingers' krijgen, overleg dan even over de mogelijkheden.
Ondersteuning oude Windows-versies
Veel organisaties en privégebruikers hebben Vista of Windows 8 overgeslagen, en sommigen hebben helemaal niet geüpgraded en zitten nog op 7 of zelfs nu nog op XP. Blijven hangen in oudere versies is niet zo verstandig, want de ondersteuning door Microsoft voor die oudere besturingsomgevingen zal uiteindelijk toch stoppen. En zonder ondersteuning of updates zijn er ook geen patches meer voor kwetsbare plekken in de oude software. Wilt u weten wanneer de ondersteuning voor uw versie afloopt, kijk dan bijvoorbeeld op deze wikipedia-pagina.
Nieuwe Officebundels
Ze volgen elkaar nog steeds redelijk snel op: de nieuwe versies van Microsoft Office. We zitten ondertussen nu bij Office 2019: met natuurlijk de veelgebruikte programma's Word, Excel, PowerPoint en Outlook. In abonnementsvorm heet de bundel Office 365. Veel verschillen met de in oktober 2018 verschenen versie Office 2019 zijn er niet. Maar omdat volgens Microsoft versie 2019 de laatste 'stand alone'-bundel is, zal 365 steeds meer gaan afwijken door updates met vernieuwingen en verbeteringen.
De nieuwste Officebundel bevat nog altijd heel veel van hetzelfde, en lijkt sterk op de voorgangers. De vormgeving is weer wat bijgesteld, maar 'past' nog steeds binnen de visie van de User Interface van Windows 10. De inhoud van Office 365 kan in de loop van de tijd - net als het besturingssysteem - wel geleidelijk gaan veranderen. In essentie blijven de kantoorapplicaties natuurlijk hetzelfde doen als altijd.
Als u cursussen wilt organiseren voor de programma's uit de nieuwste (of oudere) Officeversies en/of daar materiaal voor nodig heeft, neem dan vooral even contact op.
Office Rendement
Al jarenlang publiceren wij artikelen en nieuwsberichten uit onze levendige branche in het vakblad Office Rendement. Werkt u in een kantooromgeving en wilt u van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte blijven of handige tips en informatie ontvangen, overweeg dan een abonnement op dit handzame blad. Het verschijnt elke maand, neem even een kijkje op www.rendement.nl/officemanagement.
Ons materiaal als e-boeken bij Bookboon
Veel van ons materiaal is verschenen als e-boek bij de Europees opererende uitgeverij Bookboon. Het concept van deze uitgeverij is dat de onderwerpen in een e-boek in een paar uur zijn door te nemen en zelfstandig uit te voeren. Dat past natuurlijk prima bij onze individuele trainingsmethodiek. We hebben daarom voor de diverse (Office)programma’s meerdere e-boeken ontwikkeld, een basisboek met daarop volgend werkboeken met geavanceerde onderwerpen. Zo zijn er bijvoorbeeld na het basisdeel over Excel vervolgboeken over grafieken, geavanceerde modelbouw en complexe handelingen. Ook zijn er ebooks over Visual Basic voor Applications (VBA), de programmeertaal om nog meer functionaliteit aan programma’s als Excel en Word toe te voegen. Overigens zijn bij deze uitgever behalve werkboeken over kantoorsoftware ook onze e-boeken verschenen over programma’s in de hobbysfeer: bijvoorbeeld over foto- en geluidsbewerking en tekenen met de computer met programma’s als GIMP, Inkscape en Audacity. Voor een volledig overzicht van de e-boeken – en niet alleen van onze werkboeken natuurlijk, want het aanbod van onze uitgever is veel uitgebreider, ook op andere gebieden – zie de website van Bookboon.com.
ECDL
Het Europees Computer Rijbewijs (ECDL - European Computer Driving Licence) is een waardevol en graag gezien certificaat op een cv (bijvoorbeeld bij een sollicitatie) als bewijs van kennis en kunde van een pc-gebruiker. Er zijn speciale geaccrediteerde testcentra waar de officiële (deel)certificaten kunnen worden behaald na het afleggen van examens. Niet alleen die examinering, ook de voorbereiding voor die toetsen is via het volgen van cursussen echter meestal een nogal kostbare aangelegenheid.
Wij kunnen u eventueel behulpzaam zijn met materialen waarmee u zelf de stof kunt bestuderen en oefenen, zoals individueel cursusmateriaal of speciale modules uit de serie Computer Compleet die eerder bij uitgeverij Lecturama verscheen. Vraag naar onze mogelijkheden.
Train@work
We hebben al geruime tijd een handige dienstverlening in onze lange lijst van diensten en producten: Train@work. Velen hebben er al succesvol gebruik van gemaakt, en misschien is het ook iets voor u... Train@work ligt geheel in de lijn van onze trainingsfilosofie van het individuele en praktijkgerichte maatwerkconcept. Kijk even op de productpagina Train@work om te zien hoe dat werkt.
Bereken de benodigde Cursusduur! en Test uw kennis!
Op de interactieve pagina Cursus nodig? kunt u laten berekenen hoeveel dagdelen cursus u nodig zou hebben om met een bepaald softwareprogramma om te leren gaan of uw kennis hieromtrent te verdiepen... Kijk snel en neem de proef op de som. Daarnaast kunt u op de pagina Test uw kennis! interactief een aantal vragen beantwoorden om te zien hoeveel u eigenlijk al weet van automatisering en de omgang met uw pc.

Deze site gaat onder andere over pc-cursussen, IT-trainingen of ook wel ICT automatisering en opleiding, en leermiddelen zoals werkboeken, cursusmappen, tutorials en andere educatieve uitgaven. Het jargon in dit wereldje komt u dan ook op deze website veelvuldig tegen: individuele trainingen, computeropleidingen, cursusmateriaal, workshops, werkboeken, werkmappen, cursusmappen, enzovoorts. We willen op deze site vooral de faciliteiten omtrent opleidingstrajecten, cursusprojecten en/of klassikale en individuele cursussen onder de aandacht brengen. Met name de maatwerk oplossingen kunnen voor u van groot belang zijn. Neem voor alle cursusmogelijkheden, cursusplanning, cursusaanbod, cursusduur, trainingsfaciliteiten, coaches, docenten, trainers, en alle overige vragen omtrent computeropleidingen gerust contact met ons op. Verder vindt u hier informatie over onze consultancy, advies op maat en onze schrijfproducten: artikelen, cursusmateriaal, dossiers of rapportages.