Welkom bij de virtuele variant van ons bedrijf: Scharpff Consultancy op het internet...

Nieuws

Windows 10
Nieuwe Officebundels
Jouw Academy
Train@work en Training4U

 

 

Klik hier om alle nieuwtjes te lezen...
Nederlandse Vereniging van Registerinformatici

Scharpff Consultancy is aangesloten bij
Wizard Network


U hoort nu een bluegrass traditional...© 1990-2018  Scharpff Consultancy
Loethe 15 w NL-2381 BL Zoeterwoude
tel: +31 (0)71 888 0 888 w mob: +31 (0)6 54 693 755

Bijgewerkt: januari 2018w Vragen en suggesties m.b.t. deze site: webmaster@scharpff.nl

Tarieven

 


Nieuwtjes

Windows 10
Windows 10: de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, wordt up-to-date gehouden - in publicaties van de softwarereus wordt het wel Windows-as-a-Service genoemd - maar daardoor verandert het besturingsprogramma zo nu en dan op sommige punten. Dat maakt het soms wel wat verwarrend. Voor de gebruikers van versie 7 en 8 ligt nog altijd een update klaar via Windows Update waar de producent regelmatig op wijst. Wilt u er weer alles over weten of het systeem zelf 'in de vingers' krijgen, overleg dan even over de mogelijkheden.
Ondersteuning oude Windows-versies
Veel organisaties en privťgebruikers hebben Vista of Windows 8 overgeslagen, en sommigen hebben helemaal niet geŁpgraded en zitten zelfs nu nog op XP. Blijven hangen in oudere versies is niet zo verstandig, want de ondersteuning door Microsoft voor die oudere besturingsomgevingen zal uiteindelijk toch stoppen. En zonder ondersteuning of updates zijn er ook geen patches meer voor kwetsbare plekken in de oude software. Wilt u weten wanneer de ondersteuning voor uw versie afloopt, kijk dan bijvoorbeeld op deze wikipedia-pagina.
Nieuwe Officebundels
Ze volgen elkaar nog steeds redelijk snel op: de nieuwe versies van Microsoft Office. We zitten ondertussen nu bij Office 2016 : de veelgebruikte programma's Word, Excel, PowerPoint en Outlook die er in zijn verzameld, hebben als versienummer 16 gekregen.
De nieuwste Officebundel bevat zoals gewoonlijk weer heel veel meer van hetzelfde, en lijkt sterk op de voorgangers. Waarmee de interface en de werkwijze met behulp van het lint (in plaats van het werken met werkbalken en menu's) zijn gehandhaafd. De vormgeving is weer wat bijgesteld, zodat het 'past' binnen de visie van de User Interface van Windows 10.
Veel organisaties zijn overigens bij de uitkomst van de eerste lintversie in 2007 niet direct overgestapt, bijvoorbeeld omdat dit weinig nieuws leek toe te voegen ten opzichte van oudere Officebundels, of omdat niet duidelijk was of de nieuwe werkwijze wel handig genoeg is om integraal in te voeren. En een andere reden was voor sommigen dat er een nieuw bestandsformaat was geÔntroduceerd, en om dat organisatiebreed door te voeren is ook nogal een heftige operatie. U kunt met oudere versies overigens wel de nieuwere formaten gebruiken met behulp van een compatibiliteitstool die u bij Microsoft kunt downloaden. Of die tool ook werkt in de 'heel oude' versies als Office 97 (voor Windows 95) is nog maar de vraag, want Microsoft ondersteunt die versies niet meer (wij trouwens nog steeds wel!). Als u cursussen wilt organiseren voor de nieuwste (of oudste) Officeversies en daar materiaal voor nodig heeft, neem dan vooral even contact op.
Jouw Academy biedt het overzicht
Veel mensen gebruiken Microsoft Office-programmaís als ze met de computer werken, maar dat gebeurt vaak niet erg efficiŽnt. Gebruikers zijn geneigd vast te houden aan bepaalde gewoontes, en alleen de functies en (snel)toetsen te gebruiken die ze kennen. Maar er is veel meer mogelijk dan u denkt. Om kennis te maken met die uitgebreide mogelijkheden kunt u de Introductiecursus Office volgen die wij voor Jouw Academy verzorgen. In ťťn dag maakt u kennis met diverse slimme werkwijzen en concepten in Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Dat doen we klassikaal in een combinatie van uitleg en het maken van oefeningen, maar u kunt ook meteen vragen stellen. Ook andere cursussen zijn trouwens mogelijk, kijk even op www.jouw-academy.nl.
ECDL
Het Europees Computer Rijbewijs (ECDL - European Computer Driving Licence) is een waardevol en graag gezien certificaat op een cv (bijvoorbeeld bij een sollicitatie) als bewijs van kennis en kunde van een pc-gebruiker. Er zijn speciale geaccrediteerde testcentra waar de officiŽle (deel)certificaten kunnen worden behaald na het afleggen van examens. Niet alleen die examinering, ook de voorbereiding voor die toetsen is via het volgen van cursussen echter meestal een nogal kostbare aangelegenheid.
Wij kunnen u eventueel behulpzaam zijn met materialen waarmee u zelf de stof kunt bestuderen en oefenen, zoals individueel cursusmateriaal of speciale modules uit de serie Computer Compleet die eerder bij uitgeverij Lecturama verscheen. Vraag naar onze mogelijkheden.
Rendement
Office Rendement is een blad afkomstig uit de koker van Uitgeverij Rendement gericht op de veeleisende office professional. De pc-gebruikers onder hen krijgen worden via dit blad ook op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de pc-wereld. Wij leveren daar al sinds 2004 een flinke bijdrage aan door veel van die informatie te verzamelen en in de vorm van artikelen, vaktools of themadossiers te publiceren.
De andere bladen uit deze conceptueel strakke serie van de uitgeverij (zie overzicht op www.rendement.nl) richten zich op andere professionals in de organisatie, zoals PZ'ers, hoofden administratie, et cetera. Enkele bladen hebben een bredere doelgroep: zoals voor het Management Team, de Ondernemingsraad of het Bestuur in de organisatie. Kijk voor een overzicht op www.rendement.nl.
Ook uw Zaak...
De Zaak - u weet wel, die organisatie die het MKB met raad en daad bijstaat via tijdschrift, nieuwsbrief en website - publiceert regelmatig tips & trucs van onze hand. U vindt ze onder andere in de categorie ICT op de website van De Zaak (waar u overigens wel lid van moet zijn of worden om van al die handigheid te kunnen profiteren).
Train@work
We hebben al geruime tijd een handige dienstverlening in onze lange lijst van diensten en producten: Train@work. Velen hebben er al succesvol gebruik van gemaakt, en misschien is het ook iets voor u... Train@work ligt geheel in de lijn van onze trainingsfilosofie van het individuele en praktijkgerichte maatwerkconcept. Kijk even op de productpagina Train@work om te zien hoe dat werkt.
Bereken de benodigde Cursusduur! en Test uw kennis!
Op de interactieve pagina Cursus nodig? kunt u laten berekenen hoeveel dagdelen cursus u nodig zou hebben om met een bepaald softwareprogramma om te leren gaan of uw kennis hieromtrent te verdiepen... Kijk snel en neem de proef op de som. Daarnaast kunt u op de pagina Test uw kennis! interactief een aantal vragen beantwoorden om te zien hoeveel u eigenlijk al weet van automatisering en de omgang met uw pc.

Deze site gaat onder andere over pc-cursussen, IT-trainingen of ook wel ICT automatisering en opleiding, en leermiddelen zoals werkboeken, cursusmappen, tutorials en andere educatieve uitgaven. Het jargon in dit wereldje komt u dan ook op deze website veelvuldig tegen: individuele trainingen, computeropleidingen, cursusmateriaal, workshops, werkboeken, werkmappen, cursusmappen, enzovoorts. We willen op deze site vooral de faciliteiten omtrent opleidingstrajecten, cursusprojecten en/of klassikale en individuele cursussen onder de aandacht brengen. Met name de maatwerk oplossingen kunnen voor u van groot belang zijn. Neem voor alle cursusmogelijkheden, cursusplanning, cursusaanbod, cursusduur, trainingsfaciliteiten, coaches, docenten, trainers, en alle overige vragen omtrent computeropleidingen gerust contact met ons op. Verder vindt u hier informatie over onze consultancy, advies op maat en onze schrijfproducten: artikelen, cursusmateriaal, dossiers of rapportages.