Welkom bij de virtuele variant van ons bedrijf: Scharpff Consultancy op het internet...

Nieuws

Windows 11
Nieuwe Officebundels
E-boeken bij Bookboon.com
Train@work

 

 

Klik hier om alle nieuwtjes te lezen...
Nederlandse Vereniging van Registerinformatici

Scharpff Consultancy is aangesloten bij
Wizard Network


U hoort nu een bluegrass traditional...1990-2024  Scharpff Consultancy
Loethe 15 w NL-2381 BL Zoeterwoude
tel: +31 (0)71 888 0 888 w mob: +31 (0)6 54 693 755

Bijgewerkt: januari 2024 w Vragen en suggesties m.b.t. deze site: webmaster@scharpff.nl

Tarieven

 


Nieuwtjes

Windows 11
Windows 11: er zou eigenlijk na Windows 10 geen nieuwe versie komen van het besturingssysteem van Microsoft. Nou, met nummer 11 is er toch weer een nieuwe versie, en dus niet echt Windows-as-a-Service. Wilt u er weer alles over weten of het systeem zelf 'in de vingers' krijgen, overleg dan even over de mogelijkheden.
Ondersteuning oude Windows-versies
Gebruikers van Windows 10 (die ook beschikken over de geschikte hardware, waarvoor best flinke eisen gelden) kunnen via een upgrade overschakelen naar de nieuwe versie van het besturingssysteem. Maar sommigen zijn nog actief met versie 7 of 8.1. Ze zijn niet eens doorgeschakeld naar versie 10 bijvoorbeeld omdat daar bepaalde apps of (zelfontwikkelde) programma's niet naar behoren functioneerden. Een schone installatie van Windows 11 kan ook - mits de hardware aan de minimale eisen voldoet. Microsoft meldt dat in principe alle software die op Windows 7 of 8.1 draait ook prima functioneert op versie 11.
Blijven hangen in oudere versies van Windows is sowieso niet zo verstandig, want de ondersteuning door Microsoft voor die oudere besturingsomgevingen zal uiteindelijk toch stoppen. En zonder ondersteuning of updates zijn er ook geen patches meer voor kwetsbare plekken in de oude software. Wilt u weten wanneer de ondersteuning voor uw versie afloopt, kijk dan bijvoorbeeld op deze wikipedia-pagina.
Nieuwe Officebundels
Ze volgen elkaar nog steeds redelijk snel op: de nieuwe versies van Microsoft Office. We zitten ondertussen nu bij Office 2021: met natuurlijk de veelgebruikte programma's Word, Excel, PowerPoint en Outlook. In abonnementsvorm heet de bundel nu Microsoft 365. Veel verschillen met de eerder verschenen versies Office 2019 en Office 365 zijn er niet.
De nieuwste kantoorsoftwarebundel bevat nog altijd heel veel van hetzelfde, en lijkt sterk op de voorgangers. De vormgeving is in sommige versies weer wat bijgesteld, zodat het'past' binnen de visie van de User Interface van Windows 11. In essentie blijven de kantoorapplicaties natuurlijk hetzelfde doen als altijd.
Als u cursussen wilt organiseren voor de programma's uit de nieuwste (of oudere) Officeversies en/of daar materiaal voor nodig heeft, neem dan vooral even contact op.
Rendement
Al jarenlang publiceren wij artikelen en nieuwsberichten uit onze levendige branche in de vakbladen van uitgever Rendement. Werkt u in een kantooromgeving en wilt u van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte blijven of handige tips en informatie ontvangen, overweeg dan een abonnement op hun handzame bladen. Ze verschijnen elke maand, neem even een kijkje op www.rendement.nl.
Malware & Cybersecurity
Bij Rendement is onlangs ook een boek van ons verschenen: Malware & Cybersecurity. Het boek verschaft u een overzicht van de stand van zaken op het gebied van digitale narigheid, en vooral ook wat u daar dan tegen kunt doen. Onder de noemers Malware en cybersecurity komen allerlei onderwerpen aan bod. Veel aandacht is er voor de valkuilen waar u als gebruiker van al die digitale zaken mee te maken krijgt, en hoe u ze kunt vermijden. Zo is het eigenlijk verplichte kost voor elke organisatie die met digitale verwerking van gegevens, gebruik van automatiseringshulpmiddelen of (elektronische) communicatie te maken heeft. En voor degenen die er voor verantwoordelijk zijn. U kunt het boek aanschaffen via www.rendementshop.nl.
Ons materiaal als e-boeken bij Bookboon
Veel van ons materiaal is verschenen als e-boek bij de Europees opererende uitgeverij Bookboon. Het concept van deze uitgeverij is dat de onderwerpen in een e-boek in een paar uur zijn door te nemen en zelfstandig uit te voeren. Dat past natuurlijk prima bij onze individuele trainingsmethodiek. We hebben daarom voor de diverse (Office)programma s meerdere e-boeken ontwikkeld, een basisboek met daarop volgend werkboeken met geavanceerde onderwerpen. Zo zijn er bijvoorbeeld na het basisdeel over Excel vervolgboeken over grafieken, geavanceerde modelbouw en complexe handelingen. Ook zijn er ebooks over Visual Basic voor Applications (VBA), de programmeertaal om nog meer functionaliteit aan programma s als Excel en Word toe te voegen. Overigens zijn bij deze uitgever behalve werkboeken over kantoorsoftware ook onze e-boeken verschenen over programma s in de hobbysfeer: bijvoorbeeld over foto- en geluidsbewerking en tekenen met de computer met programma s als GIMP, Inkscape en Audacity. Voor een volledig overzicht van de e-boeken en niet alleen van onze werkboeken natuurlijk, want het aanbod van onze uitgever is veel uitgebreider, ook op andere gebieden zie de website van Bookboon.com.
Softcover boeken over Office
Een wat algemener overzicht van Office op basis van ons materiaal is verschenen op papier als boek bij uitgeverij Brave New Books. Voor wie toch liever nog een 'analoog' boek doorbladert naast de computer. De paperbacks gaan over Excel, Word, PowerPoint en Outlook en zijn niet specifiek op een versie gericht. Van de eerste twee is ook een boek voor gevorderden en een voor (aankomend) VBA-programmeurs beschikbaar. U kunt ze bestellen in de boekhandel (via het Centraal Boekhuis), of (zoeken en bestellen) op bol.com.
ECDL
Het Europees Computer Rijbewijs (ECDL - European Computer Driving Licence) is een waardevol en graag gezien certificaat op een cv (bijvoorbeeld bij een sollicitatie) als bewijs van kennis en kunde van een pc-gebruiker. Er zijn speciale geaccrediteerde testcentra waar de offici le (deel)certificaten kunnen worden behaald na het afleggen van examens. Niet alleen die examinering, ook de voorbereiding voor die toetsen is via het volgen van cursussen echter meestal een nogal kostbare aangelegenheid.
Wij kunnen u eventueel behulpzaam zijn met materialen waarmee u zelf de stof kunt bestuderen en oefenen, zoals individueel cursusmateriaal of speciale modules uit de serie Computer Compleet die eerder bij uitgeverij Lecturama verscheen. Vraag naar onze mogelijkheden.
Train@work
We hebben al geruime tijd een handige dienstverlening in onze lange lijst van diensten en producten: Train@work. Velen hebben er al succesvol gebruik van gemaakt, en misschien is het ook iets voor u... Train@work ligt geheel in de lijn van onze trainingsfilosofie van het individuele en praktijkgerichte maatwerkconcept. Kijk even op de productpagina Train@work om te zien hoe dat werkt.
Bereken de benodigde Cursusduur! en Test uw kennis!
Op de interactieve pagina Cursus nodig? kunt u berekenen hoeveel dagdelen cursus u nodig zou hebben om met een bepaald softwareprogramma om te leren gaan of uw kennis hieromtrent te verdiepen... Kijk snel en neem de proef op de som. Daarnaast kunt u op de pagina Test uw kennis! interactief een aantal vragen beantwoorden om te zien hoeveel u eigenlijk al weet van automatisering en de omgang met uw pc.

Deze site gaat onder andere over pc-cursussen, IT-trainingen of ook wel ICT automatisering en opleiding, en leermiddelen zoals werkboeken, cursusmappen, tutorials en andere educatieve uitgaven. Het jargon in dit wereldje komt u dan ook op deze website veelvuldig tegen: individuele trainingen, computeropleidingen, cursusmateriaal, workshops, werkboeken, werkmappen, cursusmappen, enzovoorts. We willen op deze site vooral de faciliteiten omtrent opleidingstrajecten, cursusprojecten en/of klassikale en individuele cursussen onder de aandacht brengen. Met name de maatwerk oplossingen kunnen voor u van groot belang zijn. Neem voor alle cursusmogelijkheden, cursusplanning, cursusaanbod, cursusduur, trainingsfaciliteiten, coaches, docenten, trainers, en alle overige vragen omtrent computeropleidingen gerust contact met ons op. Verder vindt u hier informatie over onze consultancy, advies op maat en onze schrijfproducten: artikelen, cursusmateriaal, dossiers of rapportages.